گروه تولیدی و صنعتی آلپ

اولین تولید کننده و مخترع پکیج برقی در ایران

گروه تولیدی و صنعتی آلپ

اولین تولید کننده و مخترع پکیج برقی در ایران

گروه تولیدی و صنعتی آلپ

گروه تولیدی و صنعتی آلپ , اولین و بزرگ ترین تولید کننده پکیج برقی در ایران می باشد.

انواع پکیج برقی

پکیج های برقی را میتوان,بر اساس پارامترهای مختلف به انواع گوناگونی تقسیم کرد. از نظر نوع نصب (دیواری و زمینی) ، از نظر نوع برق مصرفی (تک فاز و سه فاز) ، از نظر تعداد مبدل (تک مبدل و زمینی) .

گروه صنعتی آلپ, مخترع و اولین تولید کننده انواع دستگاه های پکیج برقی تک مبدل ، پکیج برقی دو مبدل ، پکیج برقی زمینی و پکیج برقی مرکزی در سطح کشور می باشد.
پکیج های برقی آلپ ,از محصولات پراستفاده در تجهیزات حرارتی است که گروه صنعتی آلپ آن را با استفاده از متخصصین مجرب خود طراحی و تولید کرده است. این کمپانی یکی از شرکت های پیش گام ایرانی در زمینه طراحی و تولید انواع تاسیسات گرمایشی می باشد.

۶ مطلب در آذر ۱۳۹۸ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

 

از کار افتادن پکیج برای یک خانواده خیلی کلافه کننده و ناراحت کننده می باشد. مخصوصـــا این که در زمانی نامناسب و احتیاج آن ها به آب گرم این اتفاق بیافتد. پس تعمیر هرچه سریــعتر باعث می شود شرایط زودتر به حالت عادی برگردد.

در این راهنما ما قصد داریم شما را با چند نکته آشنا کنیم. که بهتر است قبل از اینکه به تعمیر کــار پکیج زنگ بزنید، خودتان آن را چک کنید تا هم در وقت هم در هزینه تان صرفه جویی شود. زیرا ممکن است با یک عمل ساده و کوچک مشکل برطرف شده و پکیج به حالت عادی برگردد.

پس قبل اینکه تلفن را بردارید و به تعمیر کار زنگ برنید، چند دقیقه وقت برای چک کردن این نکات کنار بگذارید.

 

منبع تغذیه یا همان برق ورودی

شاید چک کردن برق نکته ای واضح به نظر بیاید، ولی ممکن است به خاطر شرایط به وجود آمده، این نکته از یاد برود. پس اولین کاری که باید انجام دهید، چک کردن فیوز، کنتور و پریز برق وصل شده به پکیج می باشد. تا از رسیدن برق به دستگاه مطمئن شوید.

 

منبع گاز

شیرها و فلکه های گاز را از علمک گاز تا پکیج چک کنید و از جریان داشتن گاز اطمینان حاصـل کنید. در صورت بسته بودن هریک، آن را باز کنید تا جریان گاز به پکیج برسد.

روشن بودن پیلوت یا شمع

اگر پکیج شما از مدل های قدیمی باشد باید با چک کردن پیلوت آن از محفظه اشتعال از روشن بودن آن مطمئن شوید و در صورت خاموش بودن آن، آن را روشن کنید. در صورت این که پکیج شما از مدل های به روز تر باشد، با توجه به مدل آن، با مطالعه ی دفترچه راهنما و لامپ های روی آن، می توانید از روشن بودن پیلوت مطلع شوید. در صورت خاموش بودن با فشار دادن دکمه جرقه زن می توانید اقدام به روشن کردن آن کنید.

 

تنظیمات پکیج

تمامی کنترل ها و تنظیمات روی پکیج را چک کنید. اگر به پکیج شما تایمر وصل باشد، تایــمر را چک کنید تا از درست تنظیم بودن آن مطلع شوید. ترموستات و تنظیم دما را چک کنید. ببینید پکیج در دمای که می خواستید تنظیم شده یا خیر. در صورت تغییر کردن، آن را به حالت قبل برگردانید. مدت زمان استفاده از ترموستات نیز مهــــم می باشد. ترموستات ها با گذشت زمان دقت خود را از دست می دهند.

 

دکمه ریستارت

قطعات ایمنی متعدد داخل پکیج، گاهی اوقات متوقف شده و از کار می ایستند. این به این معنی است که که پکیج نیاز به ریستارت شدن دارد. در بیشتر پکیج ها دکمه ریست به طور مشخص روی پانل دستگاه قرار دارند ولی در صورت عدم اطمینان در مورد آن حتما به دفترچه راهنمای پکیج دقت کنید.

 

فشار

احتمال کم بودن فشار، مخصوصا در پکیج های دیواری وجود دارد. بسیاری از پکیج ها برای مسائل ایمنی، در فشار کمتر از فشار تعیین شده کار نمی کنند و دستگاه به طور اتوماتیک متوقف می شود. در پکیج ها به طور مشخص، شیر ورود آب به سیستم گرمایشی و افزایش فشار به طور مشخص قرار داده شده است، که با باز کردن آن می توانید فشار را افزایش دهید تا سیستم دوباره شروع به کار کند.

 

 

یخ زدن لوله آب

در فصل های سرد به خصوص زمستان احتمال یخ زدن لوله ها ی آب وجود دارد. که باعث بستــه شدن لوله و خاموش شدن پکیج می شود. علائم یخ زدگی لوله آب، لامپ ها و اخطار های نشان داده شده روی پنل پکیج می باشد که بسته به مدل پکیج، می توانید با مطالعه دفترچه راهنما، آن را تشخیص دهید. علامت دیگر یخ زدگی لوله، صداهایی است که لوله یخ زده تولید می کنند که بعضی اوقات از پکیج نیز شنیده می شود. اگر از یخ زدگی لوله مطمئن شدید، باید با حرارت دادن، گرفتگی لوله برطرف شود، که این عمل حتما باید توسط متخصص این امر صورت گیرد.

 

 

شیر رادیاتور

بعضی اوقات علت خطای ایجاد شده، بر خلاف تصور، از پکیج نمی باشد. ممکن است علت سردی، بسته بودن شیر رادیاتور ها و تنظیم نبودن آن ها باشد. اگر با چرخاندن شیر رادیاتور، تغییری در دمای آن ایجاد نشد، ممکن است خود شیر خراب شده باشد که برای تعویض آن نیاز به متخصص وجود دارد. اگر خطا هیچ کدام از موارد بالا نبود، پس مشکل از سیستم مرکزی می باشد و باید با تعمیرکار پکیج تماس بگیرید.

 

 

در آخر اگر هیچکدام از مواردی که در بالا گفته شد، کمکی به حل خطای ایجاد شده در پکیج شما نکرد، نگران نباشید گروه پشتیبانی آلپ صنعت فقط یک تماس با شما فاصله دارند.

 

 

منبع مطلب »  https://zsa.co/

  • مجید سلیمان زاده
  • ۰
  • ۰

پکیج استخری

همزمان با رشد روز افزون علم و تکنولوژی، همواره شاهد ظهور محصولات و خدمات جدیدی در تمامی ابعاد زندگی هستیم.

یکی از جدیدترین و نوین ترین روش های گرمایش استخر، استفاده از پکیج های استخری به جای موتورخانه های قدیمی می باشد.

مشکلات و معایب استفاده از موتورخانه ها بر کسی پوشیده نیست. مصرف سوخت بسیار بالا، نیاز به سرویس دائمی و دوره ای، اشغال فضای بسیار زیاد و... همه باعث شده اند که نیاز به روش جدیدی برای تامین گرمایش استخر هر روز بیشتر احساس شود.

پکیج های استخری یکی از جدیدترین محصولات تولیدی گروه صنعتی آلپ هستند که برای تامین گرمایش مورد نیاز آب استخر، رختکن، دوش آبگرم، و محیط ویلا تولید می گردند.

 

موارد استفاده از پکیج استخری:

پکیج های استخری آلپ مخصوص تامین گرمایش انواع استخرهای سرپوشیده و روباز، رختکن استخر، دوش آب گرم و محیط ویلا می باشند. همچنین این دستگاه ها امکان کارکرد با انواع سوخت های برق تک فاز و سه فاز گاز و گازوئیل را دارند.

  • مجید سلیمان زاده
  • ۰
  • ۰

با در نظر گرفتن میزان هزینه ی هر یک از انواع انرژی مانند گاز و برق، حتما به این فکر کرده اید که, آیا سیستم گازسوز، مناسب منزل شماست یا سیستم برقی. در این راهنما ما به طور کامل، پکیج های برقی را مورد بررسی قرار دادیم و معایب و مزایای آن را به طور مجزا مشخص کردیم. تا مشتریان, پس از مطالعه این راهنما پاسخ این سوال که آیا پکیج برقی، مناسب خانه ی من است را بتوانند پاسخ دهند.

 

خلاصه ای از پکیج برقی

روند کار پکیج های برقی, به طور کلی همانند پکیج های گازی می باشد با این تفاوت که در پکیج گازی، آب با انرژی گاز گرم می شود ولی در پکیج برقی با برق. همین تفاوت باعث شده که پکیج برقی گزینه ی ایده آلی برای مکان هایی باشد که, دسترسی به گاز شهری ندارند و یا اجازه استفاده از پکیج های گازی را ندارند.

 

مزایای پکیج برقی

 

راندمان بالا

یکی از مهم ترین دلایل اینکه, پکیج برقی با استقبال خوبی مواجه شد، راندمان بالای آن، نسبت به انواع دیگر پکیج ها است. به علت اینکه در پکیج برقی هیچ دودی همانند پکیج های گازی ایجاد نمی شود، گرمای تلف شده آن چنانی هم ندارند. به همین دلیل راندمان بالای 99% را دارا می باشند.


عدم احتیاج به گاز

بیشتر از 5 میلیون خانه در ایران دسترسی به گاز شهری ندارند. این به این معنی است که پکیج برقی گزینه مهمی در تامین آب گرم بهداشتی و گرمایشی می باشد. همچنین در خیلی از موارد مجوز استفاده از پکیج برقی به دلیل متراژ پایین و خطر های ناشی از استفاده از آن داده نمی شود. پس پکیج های گازی به نسبت برقی، پر خطر و پر هزینه می باشند.


ابعاد کوچک

معمولا ابعاد پکیج های برقی به نسبت پکیج های گازی کمتر می باشد. و دلیل این کوچکتر بودن عدم نیاز آن ها به دودکش می باشد. به دلیل همین ابعاد کم، زیبا تر می باشند. انعطاف بیشتری در محل نصب خواهند داشت و دیگر نیازی به نزدیک بودن به دیوار خارجی وجود ندارد.


هزینه راه اندازی پایین

این واقعیت که پکیج برقی نیاز به دودکش ندارد باعث می شود هزینه نصب آن نیز به نسبت پکیج های گازی پایین تر باشد. اگر شما در منزلتان لوله کشی گاز نداشته باشید، تفاوت هزینه راه اندازی پکیج گازی و برقی بسیار قابل توجه خواهد بود و مشاهده خواهید کرد پکیج برقی بسیار به صرفه تر است.


بدون صدا

به دلیل اینکه داخل پکیج برقی هیچگونه المان متحرکی وجود ندارد، صدایی نیز از خود تولید نمی کند و فوق العاده بی صدا کار می کند.

 


هزینه تعمیر و نگهداری پایین

پکیج های برقی به دلیل این که دارای قطعات مکانیکی کمی می باشند، قطعات آن ساییده و خورده و فرسوده نمی شوند. به همین دلیل هزینه تعمیر و نگهداری آن ها پایین می باشد. و عیب یابی آن، به دلیل برقی بودن دستگاه آسانتر می باشد. نهایتا ایراد از یکی قطعات روی برد خواهد بود که به راحتی قابل تعویض می باشد.


 

نکاتی که در رابطه با پکیج های برقی باید در نظر گرفت

 

برای سطوح بالای مصرف آب مناسب نیستند

واقعیت امر این می باشد که پکیج های برقی برای مصارف در سطوح بالا مناسب نیستند و ظرفیت محدودی در گرم کردن مقدار زیادی آب در یک زمان دارند. این به این معنی می باشد که مکان هایی با وسعت بزرگ یا مصرف زیاد بهتر است با پکیج های گازی تجهیز شوند.

 


 

بیشتر شدن قبض برق

برق گران تر از گاز است. این مسئله باید در نظر گرفته شود. ولی این به این معنی نیست که در صورت استفاده از پکیج برقی باید قبض هایی با رقم های بالا را پرداخت کنید. زیرا راندمان 99 درصدی پکیج برقی این اختلاف تعرفه را جبران می کند.


تردید در مورد تاثیر روی محیط زیست

این نکته که پکیج برقی، از انرژی برق برای گرم کردن آب استفاده می کند و مانند پکیج های گازی مواد آلاینده تولید نمی کند، غیر قابل انکار است. ولی اگر از یک سطح بالاتر به موضوع نگاه کنیم، این موضوع که آیا تولید خود برق چقدر سازگار با محیط زیست است مطرح می شود. پس نتیجه این که اگر تولید برق خود سازگار با محیط باشد، بدون شک پکیج برقی کاملا سازگار با محیط است.


انجام نشدن عملیات بدون برق

از آنجایی که پکیج های برقی صرفا با برق کار می کنند، در صورت قطعی برق، سیستم خاموش می شود ممکن چند ساعت امکان استفاده از آب گرم وجود نداشته باشد.

 


 

گروه صنعتی آلپ چگونه می تواند به شما کمک کند؟

گروه صنعتی آلپ با تجربه ای 15 ساله در زمینه محصولات گرمایشی، گستره ای متنوع از محصولات را در این خصوص گرد هم آورده است. که با معرفی محصولات به طور کامل این امید را دارد که بهترین محصول را متناسب با نیاز و شرایط مشتریان پیشنهاد و ارائه نماید. گروه مشاور آلپ صنعت با افتخار برای مشاوره و انتخاب بهترین محصول برای مشتریان عزیز، آماده است.

 

منبع مقاله » https://alpsanat.com/

  • مجید سلیمان زاده
  • ۰
  • ۰

گرم نگه داشتن خانه در طول زمستان

ممکن است برای شما هم اتفاق افتاده باشد که با وجود استفاده از یک سیـستم گرمایـشی قـوی و با راندمان بالا، برای گرم کردن منزلتان در روزهای سرد زمـستان با مشکل رو به رو شوید. و هرچقدر دمای سیستم را بالا می برید باز هم بعضـی قسـمت های خانه سـرد می ماند. با استفاده از این 6 ترفند می توانید مصرف انرژی را کمتر کنید، خانه ای گرمتر داشته باشید و در هزینه صرفه جویی کنید.

سرویس و تنظیم سیستم گرمایشی با زمانبندی

سرویس زمانبندی شده باعث می شود اگر سیستم مشکلی در هر قسمتی داشته باشد توسط متخصصان تشخیص داده شده و برطرف شود. بعضی از این اشکال ها در سیستم با خاموشی سیستم همراه نبوده، و فقط راندمان سیستم را کاهش می دهند. و این باعث می شود که اکثرا از وجود این خطا ها در سیستم اطلاعی نداشته باشند و به مرور هزینه های انرژی زیاد شده و همچنین باعث سرد تر شدن خانه می شود. پس با زمانبندی سرویس سیستم گرمایشی، هم جلوی مصرف اضافه انرژی را بگیرید، هم خانه ای گرمتر داشته باشید همچنین جلوی از کار افتادن ناگهانی سیستم را بگیرید.

از انرژی خورشید و پرده های منزلتان استفاده کنید

حتی زمانی که دمای محیط پایین است، نور خورشید می تابد و می توانید از آن بهره ببرید. بهترین موضوع در مورد نور خورشید رایگان بودن آن است که به راحتی می توانید آن را مهار کنید. پس زمانی که نور خورشید وجود دارد پرده ها را باز کنید تا به طور طبیعی منزلتان را گرم کند و بعد از رفتن تابش خورشید پرده ها را ببندید تا یک لایه به ایزوله کردن دمای اتاق و بیرون اضافه کنید.

استفاده از ترموستات هوشمند

اگر همچنان از یک سیستم گرمایشـی با تنظیـم دمـای دستـی استفاده می کنید، هم راحتیتان هم جیبتان از این موضوع رنج می برند. زیرا سیستم هایی که دارای تنظیم دمای غیر اتوماتیک هستند دما را به طور دقیق تنظیم نمی کنند و با تغییرات دما سازگار نیستند. و به همین دلیل شما نیاز به یک ترموستات اتوماتیک دارید. ترموستات های هوشمند رفتار شما را در طول زمان یاد می گیرند و دما را در زمان هایی که حتی شما در منزلتان نیستید تنظیم می کنند. همچنین اکثر ترموستات های هوشمند قابل اتصال به اینترنت نیز هستند و شما می توانید دما را از هر کجا که هستید تغییر دهید. این نکته خیلی مهم است که بتوانید در زمان هایی که در خانه نیستید دمای منزل را کاهش بدهید و زمانی که می خواهید بر گردید قبل رسیدن به منزل دما را افزایش دهید.

استفاده از تشک برقی

وقتی هوای بیرون خیلی سرد است، یک تشک برقی می تواند گزینه ای مناسب باشد. پس می توانید به جای اینکه دمای کل اتاق را به دمای مناسب برای خوابیدن برسانید از تشک برقی استفاده کنید تا یک خواب خوب و راحت داشته باشید. همچنین می توانید 1 ساعت قبل این که بخوابید تشک برقی را روشن کرده و در دمای کم قرار دهید تا وقتی زمان خوابیدنتان رسید یک تشک گرم و راحت داشته باشید.

بستن روزنه ها و سوراخ های موجود با چسب درزگیر

اگر در گوشه اطراف منزلتان احساس سردی کردید یا دمای کلی خانه تان پایین بود، یک چسب درزگیر با گان مخصوص را تهیه کرده و دست به کار شوید. هر کجا روزنه و سوراخی که هوا جریان داشته باشد را احساس کردید که گرما از آن جا خارج می شود را، پر کنید. ترک های اطراف در ها، پنجره ها و دیوارهای خارجی منزل نقاطی هستند که احتمال وجود درز ها بیشتر وجود دارد.

پوشاندن کف منزل و اتاق ها

کف خانه ها اگر عایق نباشند عامل بزرگی برای هدر رفتن انرژی می باشند. این روش به نسبت نوع کف منزل شما متفاوت می باشند. اگر منزل شما دارای کف سنگی، مانند سرامیک باشد بهتر است روی آن را پارکت کنید یا با فرش های بیشتری بپوشانید. شاید پوشاندن کف، با فرش ها زیاد جالب به نظر نیاید ولی تاثیر قابل توجهی روی گرمایش منزل شما خواهد گذاشت. در کفپوش های چوبی که اگر احیانا فاصله ای بین قطعات وجود داشته باشد بهتر است با درزگیر پوشیده شود.


 

ابن ترفند ها  برای گرم نگه داشتن خانه فقط بخشی از کارهایی است که باید برای گرم نگه داشتن منازل استفاده شود. انتخاب پکیج مناسب متراژ منزل شما با راندمان بالا و مناسب با نیاز هایتان، کاری است که میتوانید با مشورت مشاوران آلپ انجام دهید تا از زمستان، لذت کامل را ببرید.

 

منبع مقاله » https://alpsanat.com/

  • مجید سلیمان زاده
  • ۰
  • ۰

علت سرد شدن رادیاتور

 

رادیاتور های منزلتان به سختی گرم می شود؟ یکی از رادیاتور های منزلتان سرد سرد است، هر کاری هم می کنید دمایش بیشتر نمی شود؟

برای پیدا کردن علت سرد شدن رادیاتور منزلتان و درست کردن آن ها ، نگاهی به راهنمای آلپ در این موارد بندازید.

 

  • همه رادیاتور ها سرد هستند.
  • فقط یک رادیاتور سرد است.
  • همه جای رادیاتور سرد است.
  • قسمت بالای رادیاتور سرد است، ولی پایین آن گرم است.
  • قسمت بالای رادیاتور گرم است، ولی پایین آن سرد است.
  • رادیاتور های طبقه پایین سرد است، ولی رادیاتور های طبقه بالا گرم است. (و یا برعکس)

 

 

همه رادیاتور ها سرد هستند.

در این حالت اولین کاری که باید انجام بدهید مطمئن شدن از روشن بودن سیستم گرمایشی است. ممکن است به هر دلیلی سیستم خاموش شده باشد. با روشن کردن آن اگر دمای رادیاتورها به حالت عادی برگشت، کار حل است. اگر نه، بسته به نوع سیستم گرمایشی استفاده شده، به دفترچه راهنمای سیستم نگاه کنید، ممکن است با روشی ساده روشن شود، اگر نه با گروه پشتیبانی تماس بگیرید.

 

فقط یک رادیاتور سرد است.

اگر فقط یک رادیاتور سرد باشد، این به این معنی است که مشکلی در سیستم گرمایش مرکزی وجود ندارد و می توانید مشکل را در آن رادیاتور جست جو کنید.

 

همه جای رادیاتور سرد است.

اگر همه جای رادیاتور سرد باشد، اولین کاری که برای علت سرد شدن رادیاتور باید انجام دهید، چک کردن شیر ورودی و خروجی رادیاتور است. اگر یکی از شیر ها بسته باشد آب داخل رادیاتور جریان پیدا نمی کند و باعث سرد شدن کل رادیاتور می شود. اگر شیر ها را چک کردید، و باز هم کل رادیاتور سرد بود، رادیاتور شما رسوب بسته، آهک موجود در آن باعث می شود که آب در داخل رادیاتور جریان پیدا نکند. در این حالت باید رادیاتور جدا شده و رسوب داخل آن خارج شود.

 

قسمت بالای رادیاتور سرد است، ولی پایین آن گرم است.

در این صورت به احتمال خیلی قوی هوا در داخل رادیاتور وجود دارد و رادیاتور نیاز به هواگیری دارد. وقتی در داخل رادیاتور هوا باشد، آب داخل آن، به دلیل فشار هوا نمی تواند بالا بیاید و در نتیجه قسمت پایین رادیاتور گرم می شود و قسمت بالایی آن سرد می ماند. برای هواگیری رادیاتور، می توانید با آچار یا کلید هواگیری به راحتی هوای موجود در رادیاتور را خارج کنید. نکته قابل توجه برای هواگیری این است که برای جلوگیری از سوختگی، در حالت خاموش عمل هواگیری انجام شود.

 

قسمت بالای رادیاتور گرم است، ولی پایین آن سرد است.

این علامت نشانه ی این است که به احتمــال خیـلی قوی لایه ای از لجــن در قسمــت پایین رادیاتور ایجاد شده است. که در این صورت باید رادیاتور جدا شده و عملیات تمیز کردن آن از لجن صورت گیرد. این عمل به نسبت کاری زمان بر و سختی می باشد که اکثر مشتریان مایل به انجام آن توسط خودشان نیستند. گروه پشتیبانی آلپ همیشه برای کمک به مشتریان آماده ی خدمت رسانی می باشد. در صورت این که رادیاتور ها عاری از لجن شوند، سرعت گرمایش بیشتر می شود و در نتیجه راندمان سیستم بالا می رود و این باعث صرفه جویی در هزینه می شود.

 

رادیاتور های طبقه پایین سرد است، ولی رادیاتور های طبقه بالا گرم است. (و یا باالعکس)

اگر فقط در طبقه بالا یا فقط در طبقه پایین رادیاتور ها گرم باشند، این خطا می تواند از پمــپ مرکزی باشد. یعنی پمپ توان این که آب را در کل سیستم بچرخاند را ندارد. در بعضی مواقع این خطا، به خاطر گیر کردن پمپ می باشد که می توان با ضربه ای محکم و ناگهانی باعث آزاد شدن و به کار افتادن پمپ شد. اگر دمای پمپ خیلی بالا رفته باشد، یا صدا و تکان های غیر عادی داشته باشد، متاسفانه وقت تعویض پمپ رسیده است. احتمال دیگر برای مواردی که فقط رادیاتور های یک طبقه گرم می شوند، این است که آب کافی در سیستم وجود نداشته باشد. برای تشخیص این مورد بسته به نوع سیستم گرمایشی روش های تشخیص متفاوت است. در این صورت بهتر است که با گروه پشتیبانی آلپ تماس حاصل فرمایید تا متناسب با نوع محصول راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار دهند.

 

منبع مقاله » https://alpsanat.com/

  • مجید سلیمان زاده
  • ۰
  • ۰

شیر به عنوان یک ماده غذایی و مقوی ترین نوشیدنی مورد مصرف مردم جهان است. این ماده غذایی از انواع چهارپایان گرفته می شود، که میتوان به گاو، گوسفند، بز و شتر اشاره کرد.در میان شیرهای لبنی شیر گاو محبوب تر است، ولی برای مصرف آن باید میکروب های موجود در آن از بین برود، چون این میکروب ها براحتی به انسان ها انتقال پیدا می کنند. عفونت های موجود در دام دو دسته هستند : یکی عفونت حیوانی مانند سل و تب و دیگری عفونت های انسانی مثل حصبه و وبا، که برای جلوگیری از این بیماری شیر را پاستوریزاسیون می کنند.

 

روش صحیح جوشاندن شیر خام

اگر شما نیز جز آن دسته از نفراتی هستید که تمایل دارید شیر تازه مصرف کنید، ولی بدلیل توصیه های بهداشتی و احتمال وجود موارد بیماری زا، از مصرف آن خودداری کرده اید. شیر خام که از دام دوشیده می شود، در اثر تماس با دست، ظرف شیر و پستان حیوان و …. احتمال به وجود آمدن آلودگی و بیماری های خطرناکی می شود. و شاید این سوال برایتان پیش بیاید که شیر خام را چطور می توان آماده مصرف کرد.

جوشاندن شیر محلی از قدیم تا الان در بین مردم رایج بوده است و به همین دلیل مردم دنبال نحوه صحیح جوشاندن شیر محلی هستند.  از این رو اگر از پاستوریزه بودن شیر اطمینان ندارید، سعی کنید آن را بجوشانید و تا با خیال راحت مصرف کنید. یکی دیگر از مزایای جوشاندن شیر محلی این است که اگر شیر مورد نظر ترش و یا فاسد شده باشد، پس از جوشاندن خودش را می‌گیرد و ماده‌ای ژله مانندی تشکیل می‌دهد. از این رو شما می‌توانید به ناسالم بودن آن پی ببرید و به فکر معدوم کردن آن باشید.

جوشاندن صحیح شیر خام چگونه است ؟

شیر خام را میتوان به دو روش جوشاند:

در گذشته بر این باور بودند که شیر باید تا ۲۰ دقیقه جوشانده شود. ولی این کار نادرست است. چرا؟ چون حرارت دادن مستقیم  به شیر آن هم بمدت ۲۰ دقیقه حدودا تمام مواد مغذی آن را از بین میبرد و ارزش غذایی آن را کاملا کاهش می دهد.

برای جوشاندن صحیح شیر خام به نکات زیر توجه کنید:

  • برای جوشاندن شیر، بهتر است از ظرف مسی، استیل و یا آلومینیوم استفاده کرد. ظرف چدنی یا ضخیم دیرتر گرم می شود و حرارت یکنواختی به شیر نمی دهد.
  • بدلیل افزایش پیدا کردن حجم شیر در اثر جوشیدن، کف روی شیر به سرعت سر ریز می شود، به همین دلیل از ظرفی بلند استفاده کنید.
  • جهت جلوگیری از ترک خوردن شیر، باید شیر را در بر روی حرارت ملایم قرار گذاشت.
  • همزدن شیر باعث می شود که حرارت به صورت یکنواخت درون شیر منتشر شود. در صورت عدم همزدن لایه چربی روی شیر در اثر فشار بخار، به کف تبدیل  می شود و این کف در صورت تشکیل با سرعت بالا آمده و سرریز خواهد شد.
  • در حین جوشیدن نیز به مدت ۲ الی ۳ دقیقه شیر جوشان را هم بزنید، این مدت زمان برای اطمینان از سالم شدن شیر کافی است. به یاد داشته باشید که جوشیدن بیشتر به شیر آسیب میزند.
  • با دیدن حباب های کوچک در کناره های ظرف و همچنین لایه کرم رنگ روی شیر، حرارت را کم کنید.
  • بعد از جوشیدن شیر ، آن را بلافاصله در ظرف سر بسته مقاوم در برابر حرارت ریخته و در یخچال یا سرد ترین نقطه منزل قرار دهید.
  • بعد از قرار دادن شیر در یخچال، نیاز به جوشاندن مجدد شیر نیست.
  • شیر را به مقدار مناسب و کافی تهیه کنید و از جوشاندن مکرر آن خودداری کنید.
  • بهترین زمان جوشاندن شیر محلی ۶ دقیقه است.

 

 

پاستوریزه کردن شیر در خانه

شما نیز می توانید در خانه عمل پاستوریزه کردن را انجام دهید. فرآیند پاستوریزه کردن خانگی با صنعتی متفاوت است. ولی اگر همین کار را به صورت اصولی یاد بگیرید همان نتیجه را می توانید بگیرید.

برای پاستوریزه کردن شیر محلی دو روش وجود دارد: روش دمای بالا- زمان کم / روش دمای پایین – زمان زیاد

برای شروع این کار باید یک ظرف بزرگ استیل را انتخاب کنید. برای حرارت دادن غیر مستقیم به شیر باید ظرف استیل را در یک ظرف بزرگتر که در آن آب ریخته اید، قرار دهید. در صورت عدم داشتن ظرف بزرگتر باید هنگام گرما دادن به شیر دقت کنید که حرارت به خوبی در شیر منتشر شود.

برای کنترل دمای شیر از یک دماسنج مناسب (ترجیحا دماسنج استیل) که تحمل حرارت تا ۱۰۰ درجه را داشته باشد تهیه کنید و در صورت قرار گذاشتن در ظرف دقت کنید که با کف تماس نداشته باشد.

نکته: اگر شیر به درستی پاستوریزه شود تا حدود یک هفته قابل استفاده است. البته شیر به شدت در مقابل آلاینده های احتمالی و بالارفتن دما بیش از ۷ درجه سانتیگراد حساس است و خراب خواهد شد.

 

حتما بخوانید : ” فلوچارت تولید شیر پاستوریزه”

 

روش دمای پایین – زمان زیاد:

 در این روش دما اجاق را به گونه ای تنظیم کنید که دمای ثابت ۶۲ درجه سانتیگراد یا کمی بیشتر برای شیر تامین شود و به مدت ۳۰ دقیقه در همین شرایط نگه دارید و شیر را به آرامی هم بزنید. اگر شیر را به صورت مستقیم روی اجاق قرار دادید برای جلوگیری از کف کردن شیر باید عمل هم زدن را سریع تر کنید. برای این روش شاید مجبور شوید شعله اجاق را به تناوب کم و زیاد کنید.

نکته: اگر دما در طول این زمان افت کرد باید زمان را صفر کرده و مجدد سی دقیقه دما را روی ۶۲ درجه نگه دارید.

روش دمای بالا- زمان کم :

در این روش دمای اجاق را به گونه ای تنظیم کنید که شیر به دمای ۷۲ درجه سانتیگراد برسد و بعد از ۱۵ ثانیه شعله اجاق را خاموش کنید.

عملیات بعد از دوشیدن

در هر دو روش بعد از جوشاندن شیر، باید ظرف شیر را در ظرف دیگری که در آن آب خنک و یخ (حمام آب سرد) وجود دارد قرار دهید. و تا اینکه دمای شیر به ۴ تا ۵ درجه سانتیگراد برسد باید همزده شود. این کار کمی طولانی به نظر می رسد ولی تا دمای شیر به ۴ درجه نرسید دست از کار نکشید.

ظرف مخصوص شیر را ترجیحا شیشه ای و مقاوم در برابر حرارت انتخاب کنید و بعد با آب گرم و مایع بشویید. و ظرف را بعد از شستشو بمدت یک دقیقه در آب گرم بالای ۸۰ درجه غوطه ور کنید.
با پاستوریزاسیون کردن شیر حداقل تا ۹۰ درصد باکتری های شیر از بین می رود و با قرار دادن شیر در یخچال فرصت رشد باکتری های اندک می شود.

جوشاندن شیر در مایکروفر

برای جوشاندن شیر میتوان از مایکروفر نیز استفاده کرد. این روش نسب به روش های دیگر ساده است. ظرفی که برای مایکروفر استفاده می کنید، بهتر است ظرف شیشه ای باشد. البته ظروف پلاستیکی مناسبی نیز در بازار موجود است. درجه مایکروفر به نوع دستگاه و قدرت آن بستگی دارد و حدود سه دقیقه طول می کشد.

اگر دستگاه مایکروفر شما مجهز به بشقاب چرخنده باشد، می توانید از جوشیده شدن کامل شیر اطمینان خاطر را داشته باشید. در غیر اینصورت باید ظرف حاوی شیر را ۱۸۰ درجه بچرخانید.

نکته: برای جلوگیری از افزایش بیش از حد دمای شیر در مایکروفر٬ یکی از میله‌های باریک و چوبی مخصوص مایکروفر را درون ظرف شیر قرار دهید. این کار باعث می‌شود سطح شیر شکسته شود و دمای آن بیشتر از ۱۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد نشود.

 

جوشاندن شیر با بخار آب

یکی از روش های جوشاندن شیر استفاده از روش بخار با آب است. ظرف شیشه ای موجود برای جوشیدن شیر را در قابلمه ای می گذاریم. مقدار آب موجود در شیر تا حدی باشد که نه سریع بخار شود و آب موجود تمام شود و نه آنقدر که از ظرف بیرون بزند. امکان ته گرفتن در این روش خیلی کم است، به همین دلیل لازم نیست زیاد هم زده شود. ولی برای جوشیدن کامل شیر و جلوگیری از سوختن آن بهتر است هر دو دقیقه یکبار آن را هم بزنید.[/vc_column_text][vc_column_text]

جوشاندن شیر روی اجاق

برای جوشاندن شیر روی اجاق بهتر است از ظروف های مسی یا حتی تفلون استفاده کنید. البته شیر جوش‌هایی از جنس شیشه‌های نشکن مخصوص اجاق هم می‌توان استفاده کرد. در صورت استفاده کردن از اجاق گاز نباید روی درجه‌ی بالا گذاشت چون فورا ته می گیرد. برای جلوگیری از ته گرفتن شیر بر روی اجاق گاز بهتر است روی درجه متوسط یا با شعله‌ی ملایم شیر را بجوشانید و هر یک دقیقه شیر را با قاشق هم بزنید. با این کار از سوختن شیر در ته شیرجوش جلوگیری می‌کنید. با اولین جوشیدن، شیر را جوشیده حساب کنید، جوشیدن زیاد شیر باعث می شود مواد مغذی آن از بین برود.

 

منبع مقاله » https://shop.zsa.co/

  • مجید سلیمان زاده